Březnové vaření
V měsíci březnu jsme si vyzkoušeli připravit pravou italskou pizzu. Na internetu jsme si vyhledali recept na těsto a s chutí se pustili do práce. Každý si pak připravil vlastní pizzu se šunkou, sýrem, špenátem, smetanou a bylinkovo - kečupovým základem. Pizzy se nám všem povedli a všichni jsme si pochutnali. Pomalu také vrcholí přípravy na kuchařskou soutěž praktických škol dvouletých v Olomouci. Téma letošního již 8. ročníku je příprava slaného závinu. Příští měsíc Vám přineseme informace o tom, jak se nám dařilo.
Mgr. et Mgr.Ilona Středová
Suroviny:
500 g hladké pšeničné mouky
10 g suchého droždí nebo kvasnic
2 špetky soli
2 polévkové lžíce olivového oleje (panenský - Extra Virgin)
3 dl čisté vody
Postup:
Nejprve smícháme mouku, kvasnice a sůl. Přidáme olivový olej, vodu a lehce zamícháme vařečkou nebo lžicí. Až se těsto začne spojovat, začneme ho velmi lehce hnětat a promačkávat ručně. Hotové těsto přikryjeme ho utěrkou a dáme ho na 24 hodin zrát do lednice.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing