Březnové vaření

V měsíci březnu jsme si vyzkoušeli připravit pravou italskou pizzu. Na internetu jsme si vyhledali recept na těsto a s chutí se pustili do práce. Každý si pak připravil vlastní pizzu se šunkou, sýrem, špenátem, smetanou a bylinkovo - kečupovým  základem. Pizzy se nám všem povedli a všichni jsme si pochutnali. Pomalu také vrcholí přípravy na kuchařskou soutěž praktických škol dvouletých v Olomouci. Téma letošního již 8. ročníku je příprava slaného závinu. Příští měsíc Vám přineseme informace o tom, jak se nám dařilo.

Mgr. et Mgr.Ilona Středová

Suroviny:

500 g hladké pšeničné mouky                       

10 g suchého droždí nebo kvasnic                                                                                                 

2 špetky soli                                                                                                                            

2 polévkové lžíce olivového oleje (panenský - Extra Virgin)                                                        

3 dl čisté vody

Postup:

Nejprve smícháme mouku, kvasnice a sůl. Přidáme olivový olej, vodu a lehce zamícháme vařečkou nebo lžicí. Až se těsto začne spojovat, začneme ho velmi lehce hnětat a promačkávat ručně. Hotové těsto přikryjeme ho utěrkou a dáme ho na 24 hodin zrát do lednice.

tn_obrazek_19339.jpg

tn_obrazek_19338.jpg

tn_obrazek_19337.jpg

tn_obrazek_19336.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑