Listopadové vaření
V měsíci listopadu proběhl na naší škole bramborový týden. V rámci vaření jsme si připravili bramborovou polévku, bramboráky, americké brambory a čevapčiči. Pomalu se také blíží Den otevřených dveří, proto začínáme pomalu připravovat vánoční cukroví. K oblíbenému cukroví u nás patří vanilkové rohlíčky, linecké cukroví, pracičky a marokánky.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Recept na marokánky:
Druh potravin |
Váha |
Mléko |
250 |
Máslo |
20 |
Cukr krupice |
80 |
Mouka hladká |
30 |
Mandle sekané |
50 |
Rozinky |
50 |
Kandované ovoce |
50 |
Ořechy sekané |
50 |
Čokoláda na vaření |
200 |
Omega |
125 |
Technologický postup:
Hladkou mouku, máslo a mléko přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme rozinky, kandované ovoce, hrubě sekané ořechy a mandle. Z těsta tvoříme placičky, které pečeme ve velmi mírné troubě při 100 °C asi 1 hodinu. Upečené marokánky namáčíme v čokoládě, kterou jsme rozpustili se 100% tukem ve vodní lázni.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing