Slavnostní otevření cvičné kuchyňky
Měsíc prosinec byl bohatý na události, které se uskutečnily na naší škole. Téměř celý měsíc vrcholily přípravy na Den otevřených dveří, při kterém proběhlo slavnostní otevření cvičné kuchyňky. Celé akce se zúčastnili nejen zástupci pardubického kraje, ale i někteří ředitelé z okolních škol a organizací. Na den otevřených dveří jsme se pečlivě připravovali. Upekli jsme 22 druhů cukroví a připravovali chuťovky z 30 francouzských baget. I přes náročné přípravy jsme si jako již tradičně domů upekli vánoční štoly a vánočku.
Ilona Středová
Laskonky z těsta
Suroviny:
250 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
250 g 100% tuku
150 g kokosu
Krém:
250 g másla
3 lžíce cukru moučka
2 vanilkové cukry
150 g kokosu
5 lžic mléka
čokoládová poleva
Postup přípravy:
Všechny suroviny smícháme dohromady.
Těsto dáme na půl hodiny odpočinout do lednice, vyválíme na pomoučněném vále na asi tři milimetry vysoký plát.
Vykrajujeme z něj oválky o průměru tři centimetry. Dáme na plech pečme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170°C. Plníme krémem.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing