Slavnostní otevření cvičné kuchyňky

Měsíc prosinec byl bohatý na události, které se uskutečnily na naší škole. Téměř celý měsíc vrcholily přípravy na Den otevřených dveří, při kterém proběhlo slavnostní otevření cvičné kuchyňky. Celé akce se zúčastnili nejen zástupci pardubického kraje, ale i někteří ředitelé z okolních škol a organizací. Na den otevřených dveří jsme se pečlivě připravovali. Upekli jsme 22 druhů cukroví a připravovali chuťovky z 30 francouzských baget. I přes náročné přípravy jsme si jako již tradičně domů upekli vánoční štoly a vánočku.

Ilona Středová

Laskonky z těsta

Suroviny:

250 g hladké mouky

200 g moučkového cukru

250 g 100% tuku

150 g kokosu

Krém:

250 g másla

3 lžíce cukru moučka

2 vanilkové cukry

150 g kokosu

5 lžic mléka

čokoládová poleva

Postup přípravy:

Všechny suroviny smícháme dohromady.

Těsto dáme na půl hodiny odpočinout do lednice, vyválíme na pomoučněném vále na asi tři milimetry vysoký plát.

Vykrajujeme z něj oválky o průměru tři centimetry. Dáme na plech pečme asi 10 minut v předehřáté troubě na 170°C. Plníme krémem.

tn_obrazek_16120.jpg

tn_obrazek_16119.jpg

tn_obrazek_16118.jpg

tn_obrazek_16117.jpg

tn_obrazek_16116.jpg

tn_obrazek_16115.jpg

tn_obrazek_16114.jpg

tn_obrazek_16113.jpg



© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑