Vaření v plném proudu
V měsíci listopadu jsme naplno začali vařit v naší nové cvičné kuchyni. Postupně se učíme, kam se ukládají jednotlivé věci a také se seznamujeme s novými spotřebiči. Cvičná kuchyňka byla vybavena i novou pračku se sušičkou, ve které si po vaření svoje věci vypereme a následně vyžehlíme. Mezi první pokrmy, jež jsme si uvařili patřila špenátová polévka, hrachová polévka, kmínová polévka s vejci, zapečené brambory s uzeným masem, šišky s mákem a boloňské špagety. V prosinci proběhne na naší škole den otevřených dveří, na který se pilně připravujeme, a proto již začínáme péct cukroví pro návštěvníky.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Zapečené brambory s uzeným masem
Suroviny:
1 kg brambor,
20 dkg vařeného uzeného masa
2 vejce
10 dkg sádla na vymazání pekáče
¼ l mléka
2 dkg sýra
Technologický postup:
Brambory uvaříme, prochladlé oloupeme a nakrájíme na plátky. Klademe je do vymazaného pekáče střídavě s masem. Zejména poslední vrstvu posypeme sýrem. Když se brambory asi 10 minut pečou, zalijeme pokrm mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vajíčka. Brambory upečeme do růžova a zapečené brambory jsou hotové.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing