Závěrečné zkoušky se blíží
V měsíci květnu jsme připravovali naše oblíbená „meníčka“. Po vzájemné domluvě na pokrmech, které budeme vařit, jsme si rozdělili úkoly a ve dvojicích se s chutí pustili do vaření. Mezi naše oblíbená jídla patří: čočková polévka, špenátová polévka, dukátové buchtičky s vanilkovým krémem, rizoto z vepřového masa, smažený kuřecí řízek se šťouchanými bramborami a čevapčiči. V tomto měsíci se již někteří žáci také začali pomalu připravovat k praktické závěrečné zkoušce, která proběhne 1. června. Všichni jim budeme držet palce, aby se zkouška podařila.
Mgr. et Mgr. Ilona Středová
Čevapčiči
Technologický postup:
Maso opláchneme, jemně je umeleme, společně s poloviční dávkou očištěné cibule, mírně osolíme, přidáme mletou papriku a pepř, směs pečlivě promícháme a rozdělíme na dílky. Z jednotlivých dílků tvarujeme válečky (šišky) stejné velikosti a v horkém sádle je opečeme do zlatova. Při expedici přeléváme čevapčiči zbylým sádlem – výpekem, obkládáme hořčicí a zbylou dávkou jemně nakrájené cibule.
© 2024, Speciální mateřská škola, základní škola a praktická škola Pardubice – všechna práva vyhrazena
Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek
Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing